Pakowanie próżniowe żywności i próżniowe przechowywanie żywności to jak do tej pory najskuteczniejszy poza mrożeniem sposób na przedłużenie terminu przedatności do spożycia. Jako producent worków foliowych w naszej ofercie mamy wiele rodzaji opakowaniań również worki do pakowania próżniowego. Oferujemy je również w regularnej sprzedaży jako opakowania z fałdą dolną bez zapięcia. Te torebki do pakowania wykonane są z wysokogatunkowej folii, wytrzymałej, przystosowanej do pakownia próżniowego. Torby do pakowania próżniowego są w wersji przezroczystej lub mlecznej w rozmiarach: 50g, 70g, 100g, 150g, 250g i 500g.

Pakowanie próżniowe w worki foliowe nadające się do tego celu, zapewniają warunki beztlenowe od momentu próżniowego zamknięcia torebki przez producenta żywności, aż do jego otwarcia przez konsumenta, o ile wcześniej torebka nie została celowo zniszczona. Próżniowe pakowanie jest niezbędne dla mięsa, ryb, serów.

Worek próżniowy gwarantuje powstrzymanie rozmnażania się bakterii beztlenowych, które są głównym sprawcą szybkiego psucia się mięca, jego przetworów. Pakowanie próżniowe mięsa to najskuteczniejszy zaraz po mrożeniu sposób na przedłużenie jego swieżości. Pakowanie próżniowe wędlin to także znacznie skuteczniejszy sposób by zachowały swój smak i wygląd przez dłuższy czas.

Przetwory mięsne, jak i ryby, owoce morza i ich przetwory pakowane w nasze torebki foliowe przystosowane do pakowania próżniowego to zagwarantowanie tym artykułom bezpieczeństwa, przez odgrodzenie ich od środowiska zewnętrznego i jego negatywnego wpływu.